Beklijvend optreden voor overleden zoontje Fosske

Langemark-Poelkapelle / Kortrijk -

“Al die mensen die je kent, al dat volk, al die lichtjes. Onbeschrijflijk. Ik heb me moeten weren om het nummer door te komen”, zei Wannes Beernaert (31) uit Langemark achter zijn optreden op De Warmste Week.

Op 31 oktober dit jaar verloren hij en zijn vriendin Julie hun 8 maanden oude zoontje Foss. Zonder aanleiding. ‘Gewoon’ in zijn slaap. Om zijn gedachten te verzetten besliste hij muziek te spelen met zijn band Ben Cane. De beklijvende single Fly Young Bird beroerde alle harten. En ook vrijdagnamiddag was dat het geval.

Het Nelson Mandelaplein klonk de hele week nog zo stil niet. “Het meest intense optreden dat we al gaven”, vertelt Wannes. “Het is de ideale afleiding. In al die heisa heb je geen tijd voor verdriet. Zo kunnen we nog eens genieten. Echt waar, ik ga met een goed gevoel naar huis.”

Beklijvend optreden voor overleden zoontje Fosske

Niet dat het altijd zo makkelijk is. “Ik kan niet zeggen dat het goed gaat met ons. We leven in een waas nu het beetje bij beetje doorsijpelt. Naar de toekomst durven we niet kijken, we moeten het dag per dag bekijken. Gelukkig hebben we veel aan elkaar en kennen we ook nog gelukkige momenten.”

De single werd intussen al zo’n 1.000 keer verkocht en er werden nog eens 500 exemplaren gedrukt dankzij Fake Records van het Gentse rapcollectief Uberdope die dat belangeloos doet. De opbrengst van de single gaat naar de vzw Met Lege Handen, een zelfhulpgroep voor ouders van een overleden baby.

Beklijvend optreden voor overleden zoontje Fosske
Door djr
AANGERADEN
Meest recent