Ex-wereldkampioene zegt wegwielrennen vaarwel en concentreert zich op veldrijden en mountainbike

© Bartek Wolinski / Red Bull Conte

Pauline Ferrand-Prévot zegt het wegwielrennen vaarwel. Dat heeft ze gezegd in een gesprek met de gespecialiseerde website Velonews. Ferrand-Prévot wil zich in de toekomst concentreren op het veldrijden en het mountainbiken, twee disciplines waarin zij ook wereldkampioene was.

gvdl

“Ik zeg niet dat ik nooit nog op de weg zal rijden maar het is sowieso niet mijn favoriete discipline”, aldus de Franse. “De sfeer is anders waardoor ik er minder van geniet. Het wegwielrennen ligt me gewoon minder.”

De 27-jarige Ferrand-Prévot zal de komende weken haar heroptreden maken in het veld, een discipline waarin ze in 2015 wereldkampioene werd in het Tsjechische Tabor. Enkele maanden eerder was ze ook al wereldkampioene op de weg geworden in het Spaanse Ponferrada, enkele maanden later zou ze daar ook een wereldtitel in het mountainbike aan toevoegen. Nadien volgde vooral pech, onder meer met een gecompliceerde scheenbeenbreuk als één van de pijnlijke dieptepunten. Ook een vernauwing van een belangrijke ader zorgde ervoor dat ze enkele jaren haar normale niveau niet bereikte. Dat de Française intussen opnieuw op niveau is, bewees ze met haar wereldtitel mountainbike, eerder dit jaar in het Canadse Mount Saint-Anne. “En ik ontken niet dat ik droom van een olympische medaille, zowat het enige wat nog ontbreekt in mijn palmares”, aldus Ferrand-Prévot.

Maar eerst dus het veld. “Die sport ligt me na aan het hart”, klinkt het . “Ik heb het ’s winters altijd gedaan in het verleden. Het is een zeer intensieve sport. Ik zou ook niet tot maart zonder competitie kunnen, ik heb gewoon wedstrijden nodig.”

Die zal ze aanvankelijk in Frankrijk rijden. Na Nieuwjaar start ze in de wereldbekers in het Franse Nommay en het Nederlandse Hoogerheide. “Waarna ik hoop geselecteerd te geraken voor het WK in Zwitserland. Maar het hoofddoel ligt in Tokio. Ik hoop die dag op mijn best te zijn. Wat er dan gebeurt, zien we wel.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten