Ex-kapitein VVV vindt beschuldigingen van De Boeck over racisme onzin: “Schandalig dat iemand zulke leugens durft te vertellen”

In het programma T1 op Play Sports spreekt Glen De Boeck over racisme binnen het voetbal. De Boeck verwijst naar zijn periode bij het Nederlandse VVV waar volgens hem zijn toenmalige kapitein, Marcel Meeuwis, weigerde om met Nigeriaanse voetballers te spelen.

Maar liefst vier Nigerianen liepen er rond in de kern die De Boeck bij VVV ter beschikking had. Volgens de coach waren zij het slachtoffer van hardnekkig racisme. “De Nigerianen zeiden me dat een bepaalde speler, dat was mijn kapitein van dat moment, hen discrimineerde en spelers tegen hen opzette”, zegt De Boeck in de uitzending. “En dat ze dat niet meer konden hebben. Toen heb ik mijn kapitein geroepen en tegen hem gezegd: wat heeft u hier op te zeggen? En hij zei: als er vanavond één Nigeriaan op het veld komt, wordt er niet gevoetbald. Echt waar. Ik wist niet wat ik hoorde.”

De bewuste kapitein, Marcel Meeuwis, reageert bij de Nederlandse krant AD. “Het is schandalig dat iemand zulke leugens durft te vertellen”, klinkt het. “Dit zeg meer over hem dan over mij. Het enige wat klopt in zijn verhaal is dat de Nigeriaanse jongens niet goed in de groep lagen. Ze voelden zich niet echt thuis maar dat had niets met racisme te maken. Zij zonderden zich ook vaak af van de groep, verlieten altijd als eerste de club en spraken vrijwel altijd alleen met elkaar.”

De Boeck leverde zijn contract bij VVV in en werd opgevolgd door Ton Lokhoff. Hij stelde Nwofor en Uchebo bijna altijd op en… bracht de club naar een veilige plaats. “Als dat probleem werkelijk zo heftig is als hij zegt, waarom ging het daarna plots beter? Dat ik nu door zo’n koekenbakker word beschuldigd van racisme, maakt me heel boos. Ik heb in mijn carrière met tal van nationaliteiten en kleuren gespeeld. Nooit een probleem gehad.”

Door gvdl
AANGERADEN