Kim Kardashian onder vuur door ‘te donkere’ cover: “Ze wil het zo hard. Maar Kim, geef het op!”

Bron © insider, the sun

Foto: ISOPIX

Kim Kardashian wordt beschuldigd van racisme op haar recentste magazine cover.

Afgelopen week postte de realityster op Twitter beelden van een fotoshoot die ze had met 7 Hollywood. Voor die modeshoot poseerde ze met kledij van Thierry Mugler. Op die foto’s heeft ze een opvallend donkerdere huidskleur dan dat ze normaal heeft.

 

 

Zowel op Twitter als op Instagram krijgt Kardashian daar nu kritiek op en wordt ze beschuldigd van ‘blackfacen’.

“Dit is niet cool of schattig. Ik voel me niet vereerd als een zwarte vrouw. Sommigen vrezen ons omwille van onze kleur, haten ons, behandelen ons slecht. En jij gebruikt onze huidskleur als een accessoire? Ga onze strijd afwassen!”, reageert een zwarte vrouw op Twitter. “Kim wil zo hard een zwarte vrouw zijn”, zegt iemand anders. “Geef het op!”. Of “Kim wil profiteren van onze cultuur en onze kleur.”

 

 

Velen zeggen dat het feit dat ze zich zwaar donkerder heeft laten schminken voor deze shoot dat tegen de borst stoot, “maar wel het feit dat ze het gewoon kan afwassen wanneer ze er weer blanker wil uitzien. Het is aanstootgevend tegenover échte zwarte vrouwen die niet het privilege hebben om van de ene huidskleur naar de andere te gaan afhankelijk van hoe het uitkomt.”

Kim Kardashian of haar entourage hebben nog niet gereageerd op de kritiek. Maar een bron die dicht zou staan bij de realityster meldde aan celeberty-magazine Page Six dat het de belichting is die de huid van Kim Kardashian donkerder heeft gemaakt. “Er zijn meerdere foto’s van deze shoot waarbij de belichting veel meer natuurlijk is. Mensen zijn er altijd als de kippen bij om in alles iets negatief te zien en vergeten ook dat ze van Armeense afkomst is.”

 

 

bekijk ook

“Dit is al 10 jaar mijn geheim” Zo zag u de benen van Kim Kardashian nog nooit
Kim Kardashian en Kendall Jenner reiken Emmy Award uit, maar worden uitgelachen
Door lbo