Nieuwe manier om naar de Warmste Week in Kortrijk af te zakken: met de boot

Kortrijk -

Naar de Warmste Week met de boot? Nog tot en met 24 december kan het. De Mimino, die vier dagen omgedoopt werd tot De Warmste Boot, vertrok zaterdag om 11 uur voor zijn eerste tocht richting Kortrijk. Wij gingen mee aan boord.

Mobiliteitsinfarcten tijdens De Warmste Week? Zowel stad Kortrijk als Studio Brussel stelden alles in het werk om de auto uit de stad te weren en zo files te vermijden. Een van de oplossingen is De Warmste Boot. Zaterdagmorgen om 11 uur voer de Mimino voor het eerst richting Kortrijk.

Zo’n 100 landrotten ruilden de begane grond voor de golven van De Leie. Eigenaars Vahan en Samuel trakteerden de aanwezigen op een koffie of een warme chocolademelk. Nog een extra traktaat: livemuziek. Op bijna elke overtocht zorgt een artiest of band voor een vrolijke noot. Bij de eerste was dat Kimberly Penez die pop in een akoestisch jasje stak.

“Extra plezant”

De aangedampte glazen bewezen letterlijk dat De Warmste Boot zijn naam geen oneer aandoet. Ook Ward (9) en Raf (6) Vanthournout doorkliefden samen met papa Hans en mama Inge het ruime sop. “We zijn naar Wevelgem gereden met de fiets en ik voelde het toch al in de benen, dus was ik blij dat we vanaf hier met de boot konden gaan”, lacht Raf.

Voor hen was het hun eerste trip richting het festivalterrein op het Nelson Mandelaplein. Hun ouders waren wel al eens langs geweest. “Ze waren toch wat jaloers”, vertelt Hans. Maar die jaloezie zou nu dankzij de boot plaats kunnen maken voor blijdschap. “We kijken ernaar uit. Dat we met de boot kunnen gaan maakt het extra plezant.”

Dat de boot enkel Wevelgem en Kortrijk aandoet heeft een simpele reden. “We dachten er eerst aan om ook nog onder meer in Menen, Bissegem en Kuurne te stoppen, maar dat was praktisch onmogelijk. Het zou gewoon te veel tijd vergen”, weet stadsmedewerker Gauthier Renard.

Wie ook nog eens de boot wil nemen richting Kortrijk of van daaruit terug wil varen naar Wevelgem kan dat nog tot en met het einde van De Warmste Week op 24 december. De boot vertrekt in Wevelgem telkens om 11, 13.30, 16, 18.30 en 20.30 uur en keert terug om 12.15, 14.45, 17.15 en 19.30 uur. Op 24 december is de laatste boot uit Wevelgem om 16 en vanuit Kortrijk om 18.30 uur.

Zondag komen onder meer Sue Z, De Trekzakcoos en Fat Max optreden, maandag passeren Ilse en Danny, Pancrase en Phat Bass Mountain Boys langs en zondag treden nog Vere Verheecke, Allisson Villalba en Nika op.

Door joerie dewagenaere
AANGERADEN
Meest recent