Hansi Flick blijft minstens tot eind dit seizoen Bayern-coach

Bron © BELGA

Foto: AFP

Hansi Flick blijft minstens tot eind dit seizoen hoofdcoach bij Bayern München, zo maakte de club zondag bekend in een mededeling.

De 54-jarige Duitser nam begin november over bij de Beierse grootmacht na het ontslag van de Kroaat Niko Kovac. Enkele weken later maakte bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge al duidelijk dat Flick al zeker tot eind dit jaar hoofdcoach zou blijven. Na de wedstrijd van zaterdag tegen Wolfsburg zaten de coach, Rummenigge en sportief directeur Hasan Salihamidzic nog eens samen en kwamen zo tot een akkoord tot het einde van het seizoen, met een verlenging als optie.

De resultaten spreken dan ook in het voordeel van Flick. Sinds hij overnam werd er in de Bundesliga vijf keer gewonnen en twee keer verloren. De laatste drie wedstrijden leverden negen punten op. Het bracht Bayern naar een derde plaats in de stand, op vier punten van leider Leipzig. In de Champions League werd groep B foutloos afgesloten en wacht Chelsea in de achtste finales. In de Duitse Beker neemt Bayern het in februari bij de laatste zestien op tegen Hoffenheim.

Meer voetbal