Adrie van der Poel hard voor organisatie in Namen: “Een klote-parcours: gevaarlijk, dit heeft niets met veldrijden te maken”

© Photo News

Vooraf was papa Adrie van der Poel al niet mals voor de organisatoren van de Wereldbekercross in Namen en dat veranderde niet tijdens de cross.

Michiel Verheirstraeten

LIVE. Volg hier de Wereldbekercross in Namen!

Namen is sowieso al één van de zwaarste veldritten van het seizoen maar dit jaar werd er nog een zware kasseistrook aan het parcours toegevoegd, met ook een gevaarlijke afdaling daarnaartoe.

“Dit is een klote-parcours”, vatte Adrie van der Poel het samen wanneer tijdens de cross om een reactie werd gevraagd. “Alles wat ze erbij hebben gehaald biedt geen enkele meerwaarde. Het is enkel gevaarlijk, zoeken naar sensatie en heeft niets met veldrijden te maken. Dat je van zoiets moois zoiets lelijks kan maken, dan moet je echt een specialist zijn.”

Vooraf had papa Van der Poel zijn ongenoegen al uitgeschreeuwd. Of hij denkt dat de organisatoren rekening zullen houden met zijn kritiek? “Er is al genoeg commentaar geweest, onder meer ook van Vanthourenhout. Hopelijk luisteren ze eens.”

LEES OOK. Sven Nys verkent omloop met beruchte nieuwe strook van de veldrit in Namen: “Dat wordt een probleem hé”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten