Gewezen Anderlecht-speler Yannick Bolasie slachtoffer van regelrechte schwalbe: “Stuur hem naar Hollywood!”

Hoe zou het nog zijn met Yannick Bolasie? De gewezen Anderlecht-huurling plaatste zich zaterdag met Sporting Lissabon voor de halve finales van de Portugese beker dankzij een 2-4-zege tegen Portimonense, maar moest nog voor rust met rood naar de kant. Onterecht, zo bleek uit de herhaling.

Vincent Van Genechten

Bolasie begon aan zijn achttiende wedstrijd van het seizoen, eentje waarin hij tot dan toe goed was twee doelpunten en vier assists. Na dertien minuten kreeg Bolasie echter al een gele kaart en na een halfuur stond de Portugese topclub 2-0 in het krijt. Luciano Vietto scoorde de aansluitingstreffer alvorens Bolasie met zijn tweede gele kaart naar de kant moest.

De aanvaller dolde in de 45e minuut even met verdediger Willyan Rocha. Toen Bolasie zijn mannetje voorbij was, bleef zijn arm even hangen. Het signaal voor de Braziliaan om ostentatief tegen de grond te gaan alsof hij een elleboogstoot had gekregen. Een echte schwalbe dus, maar wel een succesvolle want Bolasie mocht gaan douchen.

“Dus ik werd voor dit van het veld gestuurd vandaag”, tweette Bolasie. Stuur hem naar Hollywood!” Gelukkig zorgden zijn ploegmaats na rust voor nog drie goals en een 2-4-zege.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten