Triomf voor Zwitser Kuhn bij de beloften in Namen

© BELGA

Kevin Kuhn heeft zondag in Namen de Wereldbekermanche veldrijden bij de beloften op zijn naam gebracht. De Zwitser won het pleit na een spannende strijd voor de Nederlander Ryan Kamp. De Italiaan Jakob Dorigoni finishte als derde. Eerste landgenoot was Timo Kielich op zeven seconden en een vierde plaats.

Michiel Verheirstraeten

De kopstart in Namen kwam op naam van Kevin Kuhn, ook zijn landgenoot Loris Rouiller volgde in zijn spoor, al snel werd het commando overgenomen door Niels Vandeputte. Onze landgenoot en de Zwitser Kuhn domineerden het eerste deel van de openingsronde waar Ryan Kamp op de schuine kant ten val kwam.

Uiteindelijk was het Toon Vandebosch die een klein kloofje sloeg op het eind van de eerste ronde, maar de Fransman Antoine Benoist dichtte het gaatje. Ook Yentl Bekaert kwam vooraan post vatten, maar een valpartij sloeg hem uit koers. Halfweg cross keerde Ryan Kamp wel terug vooraan en er vormde zich een kopgroep met twee leiders: Kuhn en Kamp, in de strijd om plek drie vochten Benoist, Dorigoni en Kielich een mooi gevecht uit.

Kuhn en Kamp doken de slotronde in en het was de Zwitser die enkele malen versnelde bergop. Kamp kreeg het lastig en viel terug, Dorigoni maakte de oversteek naar de Nederlander. In een spannend slot keerde ook Kielich nog terug. Het trio zat de Zwitser op de hielen, maar die won uiteindelijk het pleit, zijn tweede zege in de Wereldbeker na ook winst in Bern. In de strijd om plek twee haalde Kamp het in de sprint van Dorigoni, Kielich valt net naast het podium.

In de Wereldbekerstand staat Kevin Kuhn aan de leiding met 205 punten, voor Ryan Kamp met 180 punten en Antoine Benoist is derde met 140 punten. Eerste landgenoot is Timo Kielich met 116 punten.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten