Rijdt Mathieu van der Poel vanaf 1 januari voor Corendon-Alpecin?

© BELGA

Niemand lijkt er bij stil te staan maar ook Mathieu van der Poel verandert op 1 januari van ploeg. Hij blijft actief onder de vleugels van de broers Roodhooft maar er zullen andere geldschieters op het truitje van de regerend wereldkampioen staan. Alleen weet niemand welke de nieuwe sponsor(s) zullen zijn.

gvdl, hc

LEES OOK. Mathieu van der Poel wint helse cross van Namen na heroïsch duel met Toon Aerts: de wedstrijd van het jaar?

Huidig cosponsor Circus liet recentelijk weten dat het eerste sponsor wordt bij Wanty-Gobert. Het gokkantoor zal vanaf 1 januari niet meer op het truitje van één van ’s werelds meest veelbelovende wielrenners staan. “En dat was een beslissing die pijn deed”, bekent Thomas Dusart, directeur marketing bij het bedrijf. “We hadden nog een contract tot eind 2020, maar we voelden dat we in 2021 niet meer binnen de plannen van de broers Roodhooft zouden passen en hebben daarom het contract laten ontbinden. Temeer daar zich de mogelijkheid voordeed om eerste sponsor te worden bij Groupe Gobert waar we al als tweede geldschieter actief waren.”

Maar toch, het wringt, bekent Dusart. “Natuurlijk hadden we ons graag blijvend verbonden aan Mathieu, maar met de informatie waarover wij beschikten, leek dat niet echt een optie te zijn. Ik kan niet in detail treden, maar weet wel dat de broers Roodhooft met iets heel groot bezig zijn.”

Corendon?

Exit Circus dus. En dat is hoogst opmerkelijk: het gebeurt uiterst zelden dat een sponsor vriendelijk verzocht wordt op te stappen nog voor het contract is afgelopen. De broers Roodhooft mikken dus hoog met hun goudhaantje en willen daarom kapitaalkrachtige sponsoren aan boord. Corendon? De Nederlandse touroperator heeft net als Circus een contract tot eind 2020, maar het bedrijf werd afgelopen zomer overgenomen door de Zweedse investeringsgroep TRITON, die ook Sunweb in haar portefeuille heeft. De activiteiten van Corendon zouden na 2019 worden ondergebracht bij Sunweb. Of de sponsoring van twee wielerteams een optie blijft? In juni werd alvast stijlvol om de hete brij heen gedanst. Dat de ‘nieuwe’ ploeg op 3 januari wordt voorgesteld in het Corendon Village Hotel in Amsterdam, doet ons vermoeden dat Corendon aan boord blijft. Maar in welke hoedanigheid?

Wie dan wel?

Wat wel vaststaat, is dat fietsenconstructeur Canyon in het nieuwe verhaal meestapt. Mathieu van der Poel tekende afgelopen zomer een vierjarig contract als ambassadeur van het Duitse fietsenmerk. En zo komt ook Alpecin in beeld. De Duitse shampoofabrikant was de afgelopen jaren als cosponsor actief bij Katusha, rijdend op Canyon-fietsen. Volgens goed ingelichte bronnen zal Alpecin straks mee op het truitje prijken. Het eindresultaat is alvast een flinke verhoging van het budget – tot tien miljoen euro, wordt gefluisterd – die de broers Roodhooft in staat moet stellen om het team rond Mathieu Van der Poel in korte tijd uit te bouwen tot een team dat de World Tour waardig moet zijn. Meer details op 1 januari in Baal.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten