Rohan Dennis voor het eerst over breuk met Bahrain-Merida: “Het was een foute keuze, ook mijn familie leed eronder”

© Photo News

Rohan Dennis sprak in ‘Watts Occurring’, de podcast van Geraint Thomas, voor het eerst over zijn breuk met Bahrain-Merida waar hij als kopman tandem vormde met Nibali. “Het was gewoon een foute keuze”, zei de Australische dubbele wereldkampioen tijdrijden in een gesprek met de Tourwinnaar van 2018 en ook al nieuwe ploegmaat Luke Rowe.

Hugo Coorevits

“Op het einde leed ook mijn familie eronder. Er gebeurde zoveel achter de schermen. Uiteindelijk stapte ik de dag voor de tijdrit uit de Tour de France. Had ik toen die beslissing niet genomen, dan zat ik nu misschien midden een depressie. Het mooiste moment was in Yorkshire toen ik na een voorbereiding van tien weken op het WK mijn vrouw en zoontje bij de finish vond. Dit was echt een speciaal moment.”

De Australiër zegt dat hij pas in oktober is beginnen praten met zijn nieuwe werkgever, David Brailsford. “Ik had enkele aanbiedingen, maar uiteindelijk paste Team Ineos het best bij mijn eigen ambities als tijdrijder. Olympisch goud in het tijdrijden is hét grote doel van 2020.” (hc)

LEES OOK

Nu in het nieuws