Fenty-model met geamputeerd been is overleden

Op de catwalk van Chromat

Cacsmy Brutus, dat zichzelf Mama Cax noemde, is afgelopen weekend overleden in Londen. Het Haïtiaanse-Amerikaanse model, dat te zien was op de catwalks van Rihanna’s label Fenty en Chromat, werd 30 jaar.

Exacte details over het overlijden van Cax zijn niet bekend, maar haar familie meldde afgelopen vrijdag op Instagram dat ze enkele dagen ervoor met ernstige pijn naar het ziekenhuis werd gebracht. Maandagochtend 16 december is ze er overleden. Verschillende media suggereren dat er bloedklonters vanuit haar been en heup zijn opgestegen naar haar longen, wat tot haar dood zou hebben geleid

Mama Cax was vaak met krukken te zien op catwalks. Ze vocht in het verleden, als meisje van veertien jaar, tegen een agressieve kanker. Door de ziekte moest ze een kunstheup krijgen, maar die werd verstoten door haar lichaam, wat de amputatie van haar rechterbeen noodzakelijk maakte.

Ondanks haar handicap en haar onzekerheden errond, leerde het model om haar nieuwe lichaam te accepteren. Toen ze zich meer met mode begon bezig te houden, werd ze een boegbeeld voor diversiteit. Het Amerikaanse badmodemerk Chromat werkte vaak met haar samen. Daarnaast was de vrouw, die twee diploma’s op zak had en oog graag blogde,te zien in een campagne van Tommy Hilfiger en webwinkel Asos.

Rihanna rouwt

Cax werd ook uitgenodigd door Rihanna om over de catwalk te wandelen in de nieuwste Savage x Fenty-lingerie. De popster en zakenvrouw eert Cax in met een emotionele post op haar Instagrampagina. “Een koningin. Een kracht. Een schoonheid die haar sterkte dit jaar meebracht naar het podium om zoveel mensen van over de hele wereld te inspireren. Rust in vrede, zusje”, schreef ze bij een foto het betreurde model.

Door vwh