Jongetje schrijft hartverscheurende brief aan de Kerstman: “Papa was heel boos”

Bron © News.au

Samengesteld themabeeld Foto: Shutterstock, Gofundme

Een zevenjarig jongetje heeft de internationale media gehaald met zijn opmerkelijke boodschap aan de Kerstman. Zijn moeder vond de hartverscheurende brief in zijn rugzak.

Blake* woont sinds een maand samen met zijn moeder in een vluchthuis, in de hoop er een veiligere thuis te vinden. Omdat hij er zich nog niet helemaal thuisvoelt, schreef hij een emotionele brief aan de Kerstman.

“Liefste Kerstman”, begon Blake zijn brief. “Mama en ik moesten ons huis verlaten. Papa was heel boos en we moesten allerlei klusjes doen. Hij kreeg alles wat hij wou. Mama zei dat het tijd was om hem te verlaten en dat ze ons naar een veiligere plek zou brengen. We hoefden niet meer bang te zijn.”

Toch was de kleine Blake nog een beetje zenuwachtig. “Ik wil niet praten met de andere kinderen. Ga je ons wel komen bezoeken, Kerstman? We hebben al onze spullen achtergelaten bij papa. Kan jij mij een paar boeken, een woordenboek, een kompas en een uurwerk brengen? Ik zou ook graag een heel, heel, heel, heel, heel goede papa hebben. Kan jij daar ook voor zorgen? Liefs, Blake.”

Het briefje werd op Facebook geplaatst door een vluchthuis in Tarrant County, in de Amerikaanse staat Texas. Meer dan 2600 mensen reageren op de brief en de post werd 2400 keer gedeeld. De brief ging viraal en het vluchthuis zag zijn donaties toenemen. “We zorgen ervoor dat Blake exact zal krijgen wat hij gevraagd heeft“, aldus CEO Kathryn Jacob.

* Blake is een fictieve naam.

Door lla