Agnes maakt al maanden elke dag advocaat voor het goede doel

Agnes verkocht met de hulp van dochter Marianne en schoonzoon Peter meer dan duizend potjes advocaat. Foto: eva

Zwevegem / Deerlijk / Heestert -

Al drie maanden is Agnes Beunens (69) uit Heestert zo goed als elke dag bezig met het maken van verse advocaat. Met de hulp van haar dochter Marianne Tydgat en schoonzoon Peter Bossuyt uit Sellewie verkocht ze al meer dan duizend potjes voor het goede doel. “De opbrengst gaat naar de vzw Belgische vereniging longfibrose, de ziekte waar onze papa een jaar geleden is aan overleden”, zegt Marianne. “Vier jaar geleden kregen we dat harde nieuws te horen. Het is eigenlijk nooit duidelijk geweest waardoor onze papa de chronische longziekte kreeg. Vermoedelijk lag het aan de kwaliteit van hun huurwoning en daarom zijn mijn ouders meteen moeten verhuizen.”

Na een lange, moedige strijd overleed Sielfried Tydgat vorig jaar op zijn zeventigste. “Hij ging met heel veel courage om met zijn ziekte en deed er alles aan om goed te blijven. Maar dan kreeg hij ook slokdarmkanker. Na een operatie ging hij in coma. Toen is gebleken dat hij eigenlijk veel zieker was dan hij liet blijken.”

Het is al het derde jaar op rij dat Agnes advocaat maakt om zo geld in te zamelen voor De Warmste Week. “Mijn man vond dat een heel mooi initiatief en we willen het zeker blijven doen. We hadden gehoopt duizend euro te kunnen schenken aan het goede doel, maar het is nu al meer dan het dubbele”, zegt Agnes trots.

Door eva
AANGERADEN