Drie containers nodig om 23.600 kilo kroonkurken te verzamelen

Filip Delbeke, Carl Vandeghinste, Sylvie Eggermont (vooraan) en Ruth Missiaen zijn dolblij met de vele kroonkurken. Foto: pma

Anzegem -

Vorig jaar zamelde vzw Zebrapad 6,7 ton kroonkurken. Een groot succes. Maar dit jaar zijn alle verwachtingen overtroffen. “Onze actie is nu ook bekend in andere provincies”, zegt Sylvie Eggermont die de zelfdzame ziekte EDS heeft. Sylvie moet nadenken hoe ze beweegt om zich letterlijk niet te ontwrichten.

“In Antwerpen werd een actie op poten gezet door radio Minerva, die mensen zijn hier met 2.000 kilogram toegekomen. We hadden twee containers voorzien, maar moesten in allerijl nog een derde laten komen. De doelstelling is en blijft om meer naambekendheid te krijgen, en meer (h)erkenning voor de ziekte EDS.”

Op hun website www.zebrapadvzw.be kan je vanaf dit jaar alle informatie over de ziekte vinden. “Als kers op de taart zijn we eveneens mee opgenomen als één van de goede doelen tijdens De Warmste Week. We komen dit jaar uit op 23.600 kilogram, goed voor meer dan 9 miljoen kroonkurken. Die gaan naar een oud ijzerhandelaar, de opbrengst is voor de dienst genetica van het UZ Gent, waar we de nodige onderzoeken mee steunen.

Door pma
AANGERADEN
Meest recent