‘De luizenmoeder’ keert terug op VTM

De luizenmoeder krijgt een tweede, en wellicht een derde seizoen. Al moet VTM daarvoor met nieuwe scenario’s werken. Foto: vtm

“Dat vinden wij niet raar, maar heel bijzonder.” Misschien wel hét citaat uit de Vlaamse versie van De luizenmoeder. De remake van de populaire Nederlandse sitcom keert op 8 januari terug op VTM. Wellicht niet voor het laatst, al moet er voor een derde seizoen met nieuwe Vlaamse scenario’s gewerkt worden.

Op 1 januari keren alle vertrouwde gezichten terug naar basisschool De Akker in het tweede seizoen van De luizenmoeder. Hannah (Lynn Van Royen) is gepromoveerd tot klassenmoeder en zet hiermee het wankele evenwicht in de schoolplein-ouderhiërarchie weer op scherp. Juf Els (Els Dottermans) is, tot grote ergernis van sommige ouders, met haar leerlingen van het eerste leerjaar mee opgeschoven naar het tweede. Ze leidt haar klas met strenge maar liefdevolle handen maar heeft opnieuw meer problemen met de ouders dan met de kinderen.

Er doen ook twee nieuwe gezichten hun intrede: Issam Dakka en Serine Ayari spelen de ouders van een allochtoon klasgenootje. Ayari volgde een acteeropleiding, maar kreeg amper kansen en begon dan maar als comédienne op te treden. Ze opende voor de Amerikaanse comedyster Andrew Schulz in Amsterdam en maakte deel uit van de New Talents of Gotham Comedy Club in New York.

Voor dit tweede seizoen haalden de makers opnieuw de mosterd in Nederland, waar De luizenmoeder een megasucces is. Op 10 februari 2019 haalde de reeks er 5.108.000 kijkers, meteen de topscore van dit jaar. De scenario’s van de tien afleveringen die er toen werden uitgezonden, werden voor VTM naar Vlaanderen vertaald en afgelopen zomer ingeblikt in een leegstaande school in Schilde. In Nederland is voorlopig geen sprake van een derde seizoen, maar VTM lijkt wél meer te willen van De luizenmoeder. We vernamen dat men volgende zomer originele scripts wil gaan verfilmen, al wil VTM dat officieel nog niet bevestigen. “Het is een piste die we bekijken”, klinkt het daar.

Door Tom Vets
TOP 10 MEEST GELEZEN
Laad meer berichten...