Abonnee worden? Kies je leesformule

24/12/2019 - TV & Radio
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Kevin en Dieter mochten op het podium een indrukwekkende cheque onthullen.   djr

Dieter en Kevin liften 3.000 kilometer voor een cheque van 93.783 euro

Dieter Coppens en Kevin gingen de afgelopen week op liftavontuur van Rusland naar Kortrijk voor De Warmste Week. Maandagavond rond 17.20 uur kwam het duo onder luid applaus aan op het Nelson Mandelaplein, waar ze ontvangen werden met een dikke cheque van maar liefst 93.783 euro.

Bijna was de wagen die hen afzette in Kortrijk er nog vandoor gereden met hun bagage en de grote teddybeer. Maar dat ongeluk kon gelukkig vermeden worden. Verder was de ontvangst van Dieter Coppens en Kevin na 3.000 kilometer liften zowat de warmste ooit. Op de tonen van Hoe het danst van Marco Borsato gingen ze door het klappende publiek naar de studio bij presentatoren Eva De Roo, Fien Germijns en Joris Brys.

Voor deze editie van Down the snow zamelde het duo geld in door te liften vanuit Rusland naar Kortrijk voor vzw GimmeShelter. Die organisatie zet zich in voor daklozen in Vlaanderen. Kijkers konden sms’en of een steunkaart kopen via de website van Eén om geld in te zamelen. Dat gebeurde massaal. Kevin kreeg de eer om de grote cheque onder luide aanmoedigingen te bevrijden van zijn inpakpapier. Liefst 93.783 euro heeft de actie opgebracht. En alsof dat nog niet genoeg emotie opleverde, kwam Lisa, de vriendin van Kevin, ook nog eens het podium opgerend voor een dikke kus en knuffel.

Het volledige reisavontuur van het duo is vanaf vandaag op VRT NU online te vinden. Op 31 december zendt Eén Down the snow uit. (eadp)

AANGERADEN
Meest recent