Wall Street zet recordreeks voort na nieuws over China en Boeing

© AP

De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag opnieuw met recordstanden afgesloten. Daarmee zetten ze de lijn van eind vorige week voort toen de beursgraadmeters hun records steeds hoger zetten. Beleggers verwerkten het nieuws dat China de importheffingen op honderden soorten goederen verlaagt. Daarnaast stond Boeing in de schijnwerpers na het bericht dat Boeing-topman Dennis Muilenburg is opgestapt.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,3 procent hoger op 28.551,53 punten. De bredere S&P 500-index steeg 0,1 procent tot 3.224,01 punten en schermenbeurs Nasdaq dikte 0,2 procent aan tot 8.945,65 punten.

Onder meer varkensvlees, een aantal soorten geneesmiddelen en verschillende componenten voor smartphones staan op de genoemde lijst van de Chinese overheid. Ook keken beleggers naar de voortgang in het Chinees-Amerikaanse handelsconflict. De Amerikaanse president Donald Trump liet in het weekend weten dat het fase 1-akkoord “op zeer korte termijn” wordt ondertekend.

Boeing kreeg er bijna 3 procent aan beurswaarde bij. Volgens de vliegtuigbouwer is het vertrek van Muilenburg nodig om het vertrouwen in het bedrijf te herstellen. Dat liep een flinke deuk op door de problemen met de 737 MAX. Toestellen van dat type staan al sinds maart aan de grond, nadat in vijf maanden twee dodelijke crashes met het model waren gebeurd.

Tesla eindigde ruim 3 procent hoger. De maker van elektrische auto’s sloot naar verluidt een kredietfaciliteit van ruim 1,4 miljard dollar af bij vier Chinese banken. Tussentijds oversteeg het aandeel voor het eerst de prijs van 420 dollar.

De euro was 1,1092 dollar waard, net als bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,4 procent duurder op 60,68 dollar. Brentolie steeg 0,7 procent in prijs tot 66,59 dollar per vat.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten