Nieuw-Zeelandse politie zet zoektocht naar laatste twee slachtoffers vulkaanuitbarsting stop

Bron © BELGA

Foto: BELGAIMAGE

In Nieuw-Zeeland heeft de politie de zoektocht naar de lichamen van de laatste twee slachtoffers van de vulkaanuitbarsting op White Island stopgezet.

De beslissing om de zoektocht ongeveer twee weken na het drama stop te zetten komt er na grondig onderzoek van de kustlijnen, aangevuld met verschillende zoekacties vanuit de lucht, klinkt het in een verklaring van de politie.

De laatste twee vermisten zijn de Australische tiener Winona Langford (17) en de plaatselijke reisgids Hayden Marshall-Inman (40). Er wordt verondersteld dat ze overleden zijn. Enkele dagen geleden had de politie al laten weten dat de lichamen vermoedelijk zijn afgedreven naar zee.

47 mensen

Op het ogenblik van de uitbarsting bevonden 47 mensen zich op het eiland. Het ging voornamelijk om toeristen uit Nieuw-Zeeland, Australië, de Verenigde Staten, Duitsland, China, Maleisië en het Verenigd Koninkrijk.

Het natuurgeweld kostte, met inbegrip van de vermisten, aan negentien mensen het leven. In Nieuw-Zeeland liggen intussen nog dertien mensen in het ziekenhuis, van wie negen in kritieke toestand verkeren. Ook in Australië worden dertien gewonden nog steeds in een ziekenhuis verzorgd.

TOP 10 MEEST GELEZEN