Café beschoten ‘voor de grap’: man opgepakt

Archiefbeeld. Foto: Photonews

Dilbeek -

De politie heeft afgelopen weekend een man opgepakt die een café in centrum Dilbeek beschoot met een luchtdrukgeweer.

De politie heeft een man opgepakt die een café in centrum Dilbeek had beschoten met een luchtdrukgeweer. Volgens het parket Halle-Vilvoorde speelden de feiten zich af in de nacht van zaterdag op zondag.

“Vanuit een voorbijrijdende auto werd richting café Groot Genoegen in Dilbeek geschoten met een luchtdrukgeweer”, zegt Sabine Lievens van het parket. “Daardoor was er lichte schade aan de glazen omheining van het café en aan een auto die in de buurt geparkeerd stond. Die vertoonden de inslag van een klein projectiel.”

Getuigen gaven aan de lokale politie de beschrijving van het voertuig van waaruit de feiten werden gepleegd. In de wagen, die later op de avond onderschept kon worden, lag het gebruikte luchtdrukgeweer nog.

De twee inzittenden, een man van 19 en een man van 36 jaar, werden verhoord. “Uit het onderzoek is gebleken dat de jongste verdachte geschoten heeft”, zegt Lievens. “Hij doet de feiten af als een misplaatste grap.”

De verdachten werden ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter op verdenking van dracht van een vrij verkrijgbaar wapen zonder wettige reden aan te tonen en bedreigingen met gebaren of zinnebeelden. “De man die de feiten pleegde, kreeg voorwaarden opgelegd en mocht beschikken. De tweede verdachte bleek niet betrokken.”

Door jvi
AANGERADEN
Meest recent