Kürt Rogiers verhuurt appartement aan ouders: “Papa wilde niet nog geld aan de staat geven”

Foto: ISOPIX

De ouders van Kürt Rogiers (48) zijn ingetrokken in een appartement dat ze huren van hun zoon, vlakbij zijn huis in Grembergen. “Maar we gaan zijn deur nu niet platlopen”, zeggen Bea (75) en Marcel (75) in Dag allemaal.

Tijdens een wandeling met zijn hond Waf kreeg acteur en presentator Kürt Rogiers het idee om een appartement te kopen. “Ik word over een dik jaar vijftig en heb wel wat bijeengespaard”, zegt hij. “Maar een spaarboekje brengt niets meer op, dus begon ik na te denken over investeren in vastgoed. Ik was gecharmeerd door deze mooie nieuwe appartementen, dus heb ik er één gekocht om te verhuren.”

Enkele dagen nadat hij zijn ouders over het appartement had verteld, belde zijn vader hem. “We hebben eens nagedacht. Wat als wij ons huis verkopen en jouw appartement huren”, zei hij. Een goed idee, vond ook Kürt. “Mijn ouders zijn Arco-gedupeerden en mijn vader heeft altijd gezegd: Als ik er niet meer ben, mag de staat niet meer te veel van mijn centen krijgen.”

Het is een logische beslissing, vinden alle partijen. “Hun huis had heel veel trappen”, zegt Kürt. “En mama sukkelt met haar heup en gewrichten. Ze was al een paar keer gevallen. En papa vecht al meer dan tien jaar tegen kanker, hoewel het nu goed met hem gaat. Ineens klopte de hele puzzel: mijn ouders zouden dicht bij ons komen wonen en wij konden het appartement verhuren aan mensen die wij vertrouwen.” Een kangoeroewoning wilden ze niet. “Laat ons zeggen dat we nogal sterke karakters zijn.”

AANGERADEN