Een staaltje Photoshop? Waarom geen plaats bij de Queen? Vragen rond kerstkaartje prins Harry en Meghan Markle

© ISOPIX

Dinsdagavond lieten de Britse prins Harry en Meghan Markle hun eerste kerstkaartje los op de wereld. Daarin speelt hun baby, Archie, de hoofdrol. Nu komt er al kritiek op de foto, die volgens kritische fans te veel de aandacht op een - gefotoshopte? - Meghan vestigt. En er is ook iets aan de hand met de kerstfoto’s bij de Queen...

vwh

Tussen de lovende en vertederende reacties op de schijnbaar spontane foto rond de kerstboom, staat hier en daar een kritische noot. Sommige fans van het Britse koningshuis vinden het heerlijk dat de focus op het kleintje ligt, maar hebben een probleem met de positionering van Meghan Markle en prins Harry.

Waar ze zich aan storen? Ze vinden dat het gezicht van Meghan veel duidelijker in beeld is dan dat van prins Harry, hoewel de beide ouders op ongeveer dezelfde afstand achter Archie zitten. Bovendien wordt er in de Britse pers gesuggereerd dat Meghan op de kaart gefotoshopt werd. Volgens het getrainde oog van de Daily Mail-beeldredactie zijn de schaduwen op haar gezicht afgevlakt, wat erop zou kunnen wijzen dat er een ander kiekje van haar in het bestaande kerstkaartje werd geplakt. Ze zou alvast niet de eerste ster zijn die kerstkaartjes digitaal laat bewerken. Kim Kardashian liet onlangs nog haar oudste dochter in het beeld fotoshoppen.

Expres wazig

De Britse journaliste Nola Marianna zet op Twitter de puntjes op de ‘i’. Volgens haar zijn er bepaalde roddelbladen die het gezicht van prins Harry op de foto bewust blurren, om vervolgens te kunnen schrijven dat Meghan Markle graag het meest in de schijnwerpers wil staan en wat commotie te veroorzaken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Terwijl de discussie over de echtheid van het kaartje online verder gaat, genieten de hertog en hertogin van Sussex momenteel van een vakantie in Canada en maken fans zich extra druk in de opstelling van familiefoto’s bij de Queen. Tijdens de kerstboodschap van Hare Majesteit Elizabeth II is er tussen de ingekaderde beelden immers geen spoor te bekennen van prins Harry, Meghan Markle en haar achterkleinzoon Archie. Het kerstkaartje van prins William, Kate Middleton en hun drie kinderen staat wel tussen de collectie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK