Dit N+ artikel is exclusief voor jou als abonnee.

Abonnee worden? Kies je leesformule

26/12/2019 - TV & Radio
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Hilde De Baerdemaeker.  VTM

Hilde De Baerdemaeker terug in ‘Familie’

Een onverwachte comeback in ‘Familie’: Hilde De Baerdemaeker (41) is vanaf de lente opnieuw te zien als Liesbeth Pauwels. Sinds haar exit uit de reeks was rond de actrice stiller geworden.

Hilde De Baerdemaeker belandde in de zomer van 2012 wat onverwacht in de populaire VTM-reeks. De makers hadden toen Roel Vanderstukken en Sandrine André aangetrokken om gestalte te geven aan Benny en Liesbeth, de ouders van een nieuw gezin in de reeks. In laatste instantie werd echter beslist dat André de rol van Véronique ging spelen, en kwam De Baerdemaeker in beeld als Liesbeth.

Die rol speelde ze vier jaar, met een onderbreking van enkele maanden toen Hilde de hoofdrol in de VTM-reeks Coppers kreeg. “Ik heb Liesbeth al veel langer gespeeld dan oorspronkelijk de bedoeling was”, verklaarde De Baerdemaeker destijds. “Ik wou maar twee jaar blijven. Vier jaar is echt het maximum.” Ze verliet de reeks dus op eigen initiatief. “Al kan ik steeds terugkeren. Eén telefoontje naar de makers is voldoende.”

Hilde De Baerdemaeker in ‘Coppers’.  VTM

De scenaristen komen nu met een nieuwe plotwending op de proppen waarvoor de rentree van Hilde noodzakelijk is. Haar personage heeft iets ernstigs meegemaakt, en komt haar vader Patrick (Ludo Hellinx) opzoeken. Ondertussen gebeurde er op het thuisfront wel veel. Haar ex Benny is nu samen met Robyn (Jits Van Belle). Voorlopig neemt Hilde de draad bij Familie slechts beetje bij beetje op. Ze moet maximaal twee dagen per week naar de set in Lint.

Een oude aflevering van ‘Familie’: Hilde De Baerdemaeker huilt uit op de schouder van haar tv-vader Ludo Hellinx.  VTM

Met de rentree van Hilde De Baerdemaeker is duidelijk geworden dat de makers van Familie begin volgend jaar flink aan hun cast morrelen. Op 17 februari doen Karen Damen en Jeroen Van Dyck hun intrede. In maart versterkt Dorien Reynaert (De buurtpolitie) de ploeg. (tove)