Treinbegeleider brengt kerstavond in ziekenhuis door: “Aangevallen door agressieve passagier”

De treinbegeleider hield aan de aanval onder meer een gebroken pink en een snijwonde in de arm over.

Ninove / Geraardsbergen -

Een treinbegeleider uit Geraardsbergen was op kerstavond niet aan een feesttafel te vinden. Hij bracht de avond door op de spoeddienst nadat hij was aangevallen door een agressieve treinreiziger. Hij hield er twee gebroken tanden, een gebroken pink en snijwonden aan over. “En toch blijf ik mijn job graag doen.”

Het incident gebeurde op de trein van Aalst naar Geraardsbergen. De boordchef staat onder andere in voor de ticketcontrole. “Ik begon de ticketcontrole nadat we Denderleeuw waren gepasseerd, omdat daar de meeste mensen opstappen”, doet hij zijn verhaal. “Voor we in Eichem waren, was ik achteraan de trein en zag ik een twintigjarige man met wie ik al eens eerder problemen had gehad. Hij en een vriend hadden toen geen geldig vervoersbewijs, en ik heb hen allebei een boete gegeven. Er waren toen enkele mensen van Securail aan boord en zij hebben hem uit de trein gezet in Appelterre. Dinsdagavond was ik alleen. De man kon weer geen geldig vervoersbewijs voorleggen en had naar eigen zeggen geen geld op zak en geen identiteitskaart. Hij kon mij enkel een foto van een identiteitskaart op zijn gsm tonen, maar dat is niet geldig en daarom heb ik contact opgenomen met het SOC. Dat is de dienst van de NMBS die zich bezighoudt met de algemene veiligheid. Er werd een ploeg van de politie van Geraardsbergen gestuurd, die ons stond op te wachten in het station Geraardsbergen. Ondertussen bleef de passagier zich zeer arrogant gedragen en bij het uitstappen in Appelterre is het tot een handgemeen gekomen.”

De treinbegeleider liep twee gebroken tanden op, een gebroken pink en snijwonden. “Nadien ging die kerel lopen. Ik heb mijn dienst nog afgewerkt en daarna ben ik samen met de politie naar de spoeddienst gegaan. Daar werd ik opgelapt en de dag nadien ben ik een klacht gaan indienen bij de politie.”

“Onze eigen diensten hebben mij heel goed opgevangen. Ik begrijp dat Securail niet overal tegelijk kan zijn, maar op avonden zoals kerstavond zou hun hulp zeer welkom zijn. Passagiers zijn dan vaak extra onvoorspelbaar. Maar ik blijf mijn job wel heel graag doen”, beklemtoont het slachtoffer.

Door Pieter De Valkenaere
AANGERADEN