Nederlandse kampioene op de weg dreigt zes maanden uit het peloton te verdwijnen: “Ik wil niet meer voor deze ploeg rijden”

© Photo News

Het zit er bovenarms op tussen wielrenster Lorena Wiebes - Nederlands kampioene op de weg - en haar ploeg Parkhotel Valkenburg. De 20-jarige Wiebes heeft een contract tot eind 2021, maar wil daar na een sterk seizoen onderuit. Gesprekken omtrent een transfer zitten muurvast. Komt er voor 1 januari geen doorbraak, dan dreigt Wiebes zes maanden niet te koersen. “Misschien ga ik wel kickboksen, dat is ook leuk.”

Raf Hermans

Lorena Wiebes kende een succesvol jaar in de kleuren van Parkhotel Valkenburg, met onder meer de Nederlandse kampioenentrui, de wegwedstrijd op de Europese Spelen en twee ritten in de Boels Ladies Tour. Dat sterke seizoen wil ze graag verzilveren, maar haar contract loopt nog twee jaar door. En daar wil ze nu vanaf. “Ik wil een stap hogerop zetten”, klinkt het bij de NOS. “Ik heb daar ook met de ploeg over gepraat, maar de gesprekken hebben erg lang geduurd. De band met het management is daardoor zodanig slecht, dat ik niet meer voor deze ploeg wil rijden.”

© koen fasseur

De deadline nadert echter. Is er voor 1 januari geen doorbraak, moet Wiebes wachten tot 1 juni om een overstap te kunnen maken. En dus dreigt ze een half jaar van de fiets te blijven. “Of ik stap nu nog over naar een andere ploeg, of ik fiets een halfjaar niet”, is ze diudelijk. “Het is jammer dat het zo gelopen is, maar de kans is groot dat ik straks niet meer fiets. Misschien ga ik wel kickboksen, dat is ook leuk. Het is wel de bedoeling dat ik in juni dan weer terugkom.” Bij welke ploeg dat zou zijn, laat ze nog in het midden.

Bij Parkhotel Valkenburg reageren ze teleurgesteld. “We hebben een investering gedaan richting het nieuwe seizoen. Na haar superseizoen hebben wij nog vertrouwen in de samenwerking. Dat het niet wederzijds is, is jammer.”

LEES OOK

Nu in het nieuws