Geen kerstsfeer bij Monaco, West Ham en Genoa: drie coaches krijgen C4 als eindejaarsgeschenk

Bron © BELGA

De Portugees Leonardo Jardim is voor de tweede keer in iets meer dan een jaar tijd ontslagen als trainer van AS Monaco. De Franse club kondigde zaterdag aan dat de Spanjaard Roberto Moreno het roer zal overnemen. Ook het Engelse West Ham nam zaterdag afscheid van zijn trainer. Manuel Pellegrini werd meteen na de nederlaag tegen Leicester City de laan uitgestuurd. Als klap op de vuurpijl mocht Thiago Motta ook opkrassen bij Genoa.

Jardim wordt bij Monaco opgevolgd door de 42-jarige Moreno, die een contract tot 2022 heeft getekend. Hij zal in het begin van de week van start gaan bij Monaco, aldus ASM. De Catalaan verving in juni 2019 Luis Enriqué als bondscoach van Spanje. Enriqué trad omwille van zijn zieke dochter tijdelijk af. In november keerde hij terug en nam hij de plek van Moreno opnieuw in.

De 45-jarige Jardim won in 2017 de Franse titel met de Monegasken en bereikte datzelfde jaar ook de halve finales van de Champions League. Dit seizoen doet Monaco het niet slecht en bezet het de zevende plaats, op slechts drie punten van de vierde in de stand. Ondanks de ruime 5-1 overwinning tegen Rijsel in zijn laatste wedstrijd, moet Jardim dus opnieuw afscheid nemen van de club.

In oktober 2018 werd de Portugees al een eerste keer de deur gewezen bij Monaco, toen werd hij vervangen door Thierry Henry. De Fransman hield het maar drie maanden vol in het Prinsdom en met een 18e plaats in de degradatiezone, nam Jardim de functie weer over.

Exit Pellegrini

West Ham United verloor zaterdagmiddag op eigen veld met 1-2 van Leicester. Het was de druppel voor het bestuur van The Hammers, dat kort na de match bekendmaakte afscheid te nemen van zijn coach Manuel Pellegrini. De Chileen, ex-Man City en Real Madrid, was sinds de zomer van 2018 actief in Londen. Vorig seizoen leidde hij The Hammers naar een tiende plaats. Tony Pulis en David Moyes worden genoemd als opvolger.

“Het is met pijn in het hart dat we deze beslissing namen, maar we moesten iets doen om de club terug te krijgen waar onze ambities liggen”, klinkt het. “We wilden nu handelen, om de nieuwe manager zoveel mogelijk tijd te geven.”

Na twintig speeldagen is West Ham United zeventiende en op drie na laatste in de Premier League. De voorsprong op de eerste degradatieplaats is slechts één punt.

LEES OOK. Tottenham moet vrede nemen met een punt bij rode lantaarn Norwich, Leicester City kan zonder Tielemans en Praet weer winnen

Genoa ontslaat Motta

Genoa heeft zaterdag zijn Braziliaanse trainer Thiago Motta ontslagen. De Italiaanse eersteklasser heeft ook al een vervanger. De Italiaan Davide Nicola, een oud-speler van de club, moet Genoa voor de degradatie behoeden.

De 37-jarige Thiago Motta stond slechts twee maanden aan het roer bij Genoa. In 2018 beëindigde hij zijn voetballoopbaan bij Paris Saint-Germain, waar hij vervolgens jeugdtrainer werd. In oktober van dit jaar kwam hij Aurelio Andreazzoli vervangen bij Genoa, goed voor zijn eerste job als hoofdcoach. Genoa was destijds negentiende en voorlaatste in de stand, inmiddels is de club nog een plaatsje gezakt.

Nicola, 46 jaar, speelde voor Genoa van 1992 tot 2001. Trainer was hij al bij Livorno, Bari, Crotone en Udinese.

Door rahe
Meer voetbal