Man valt joodse familie thuis in New York aan met machete: vijf gewonden, vermoedelijke dader opgepakt

Bron © BELGA

Foto: Twitter

In het huis van een rabbijn in een buitenwijk van New York zijn zaterdagavond lokale tijd vijf mensen neergestoken. Dat melden lokale media. De dader zou al gevat zijn.

Het incident vond plaats bij een ultraorthodoxe rabbijn thuis in Monsey, 40 kilometer ten noorden van New York City, tijdens een viering voor het joodse feest Chanoeka. Een man drong rond 22 uur het huis binnen en stak mensen met een mes.

Volgens de joodse vereniging OJPAC zijn vijf mensen neergestoken, allemaal chassidische joden. Twee van hen zouden in kritieke toestand vertoeven. Ze zijn naar lokale ziekenhuizen gebracht. De vermoedelijke dader sloeg met een wagen op de vlucht, hij zou later in de wijk Harlem opgepakt zijn.

De gouverneur van New York heeft de steekpartij bestempeld als “een terroristische daad”. “Dit land kent een intolerante periode. Dit is een daad van binnenlands terrorisme”, aldus gouverneur Andrew Cuomo. Er zijn verhoogde veiligheidsmaatregelen van kracht in New York City na een reeks aanvallen op joodse mensen. Burgemeester Bill de Blasio zegt op Twitter dat extra politieagenten worden ingezet in drie buurten waar veel joden wonen.

Door jvh, gjs
AANGERADEN
Meest recent