Sanne Cant wint Ethias Cross Bredene na lange solo

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Sanne Cant (Iko-Crelan) heeft maandag de Ethias Cross in Bredene naar haar hand gezet. De 29-jarige wereldkampioene haalde het na een solo die ze reeds in de tweede van vijf ronden opzette. De Britse Anna Kay werd tweede voor de Amerikaanse Rebecca Fahringer. De Nederlandse Geerte Hoeke finishte als vierde. Loes Sels legde beslag op de vijfde plaats.

Het was Bethany Crumpton die als eerste de modder van Bredene indook. Achter de Britse volgden onder anderen de Française Marion Norbert-Riberolle, Alicia Franck en de Nederlandse Geerte Hoeke. Sanne Cant reed als zesde rond maar maakte meteen een sprong naar voor. Bij het ingaan van de tweede ronde nam de wereldkampioene de Britse Anna Kay mee op sleeptouw. De Amerikaanse Fahringer volgde als derde op vier seconden. Daarna kregen we twee duo’s. Een eerste werd gevormd door Norbert-Riberolle met Sels. Een tweede duo werd gevormd door Franck met Hoeke.

Cant ontdeed zich al snel van Fahringer waardoor de wereldkampioene, bij haar eerste deelname in Bredene, meteen aan een solo begon. Met nog twee ronden voor de boeg had Fahringer het gezelschap gekregen van Kay. Zij volgden op 25 seconden van Cant. Daarna kwamen Norbert-Riberolle, Hoeke en Sels aangevlamd. Cant leek dus, na haar overwinning in Sint-Niklaas, op weg naar haar tweede zege van het seizoen. Enkel de strijd voor de dichtste ereplaats leverde zo nog enige spanning op.

Bij het ingaan van de slotronde had Kay zich ontdaan van Fahringer. De strijd voor de vierde plaats werd er een tussen Sels, Hoeke en Norbert-Riberolle. Cant kwam niet meer in de problemen en haalde het zo na een lange solo.

Sanne Cant wint Ethias Cross Bredene na lange solo
Foto: Photo News
AANGERADEN
Meest recent