Staking De Lijn: amper hinder verwacht tijdens oudejaarsnacht

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Het openbaar vervoer van De Lijn zal tijdens oudejaarsnacht weinig tot geen hinder ondervinden als gevolg van de staking van de socialistische vakbond. Dat meldt De Lijn. Enkel het tramverkeer in Antwerpen zal tijdens de laatste nacht van het jaar lichte hinder ondervinden.

Het ACOD heeft een stakingsaanzegging ingediend voor de periode van 30 december tot 3 januari. Maandag werden de meeste lijnen bediend, ook al vielen er sommige ritten weg, aldus een woordvoerster van De Lijn. Morgen/dinsdag wordt min of meer dezelfde situatie verwacht.

Volgens de ACOD hangt de stakingsopkomst af van de stelplaats. Een stelplaats waar personeel te maken krijgt met veel interne problemen, zal veel stakers kennen, zegt federaal vakbondsverantwoordelijke Rita Coeck. Zo is volgens de socialistische vakbond in Antwerpen één bus en tram op de drie niet uitgereden.

Reizigers kunnen op de website en in de app realtime informatie raadplegen op de haltepagina’s, klinkt het nog bij de openbaarvervoermaatschappij.

AANGERADEN