New Delhi beleeft koudste decemberdag in 119 jaar

Bron © BELGA

Foto: AP

In de Indiase hoofdstad New Delhi is het maandag de koudste decemberdag in 119 jaar, terwijl een dikke mistlaag er voor slechte luchtkwaliteit en trein- en vluchtvertragingen zorgt. Een weerstation registreerde een maximumtemperatuur van 9,4 graden Celcius, terwijl die normaal in deze periode rond de 20 graden is.

Door de mist waren op de internationale luchthaven in New Delhi minstens 500 vluchten vertraagd, en werden 8 vluchten geannuleerd. Ook op de weg verloopt het verkeer uiterst langzaam, en rijden auto’s met hun waarschuwingslichten aan. Minstens 30 treinen van en naar de stad reden met vertraging door de beperkte zichtbaarheid.

Volgens de weersvoorspellingen zal de mist nog tot dinsdag blijven hangen, gevolgd door regen en hagelstormen. Zondag werd code rood afgekondigd voor New Delhi en de naburige staat Haryana, door het extreme weer. Bewoners en autoriteiten werden gevraagd om het nodige te doen om de daklozen hiertegen te beschermen, zoals het aanbieden van nachtopvang en brandhout.

Zondagavond kwamen nog zes mensen waaronder twee kinderen om, toen een auto in een kanaal reed in een voorstad van New Delhi. Volgens de politie werd het ongeval veroorzaakt door het slechte zicht door de mist.

AANGERADEN