Feestbussen De Lijn rijden, maar mogelijk problemen in Antwerpen en Gent

© IF DE LIJN

De staking bij De Lijn is dinsdag, net als maandag, vooral voelbaar in de centrumsteden, met uitzondering van West-Vlaanderen en Limburg waar alle voertuigen volgens het boekje rijden. Dat meldt de openbaarvervoersmaatschappij. “De toestand is in grote lijnen hetzelfde als vanmorgen, wel zijn er iets minder chauffeurs aan de slag in de loop van de dag”, aldus woordvoerster Inge Debruyne dinsdagmiddag.

De staking is een initiatief van de socialistische overheidsvakbond ACOD. Die heeft een stakingsaanzegging ingediend voor de periode van 30 december tot en met vrijdag 3 januari. Zo rijdt in Antwerpen één op de drie stadslijnen niet uit.

In Gent rijden alle hoofdlijnen, maar mogelijk aan een lagere frequentie. Een paar buslijnen (lijn 17 en 18) zijn weggevallen. Alle trams rijden er uit. In Vlaams-Brabant zijn in Leuven her en der ritten weggevallen.

Feestbus

De feestbussen en -trams tijdens oudejaarsnacht zullen weinig tot geen hinder ondervinden, verwacht De Lijn. Enkel op het tramnet in Antwerpen kunnen enkele ritten wegvallen. In Gent zullen er ook geen stadslijnen rijden tussen ongeveer 20 à 21 uur en 23.15 uur, wanneer de feestbussen uitrijden. Ook morgen/woensdag rijden de stadsbussen en -trams in Gent terug naar de stelplaats tussen 20 en 21 uur.

LEES OOK

Nu in het nieuws