Dit is het grote nieuws van prins William en Kate Middleton

Foto: Isopix

Prins William en zijn vrouw Kate Middleton houden hun volgers niet langer in spanning en hebben hun aankondiging, waarnaar ze in de nacht van maandag op dinsdag mysterieus over deden op sociale media, onthuld. Het koppel gaat reddingsacties voor de aarde stimuleren.

De Cambridges hebben op de valreep van 2019 de Earthshot Prize geïntroduceerd. Dit initiatief wordt in het leven geroepen als poging om komend decennium onze planeet te redden. Volgens de prins staan we immers op een keerpunt. “Of we gaan door met onherstelbare schade aan te richten, of we gebruiken onze unieke kracht als mensen om te innoveren en problemen op te lossen."

“Onder leiding van prins William en een wereldwijde alliantie, zal de Earthshot-prijs de grootste probleemoplossers ter wereld inspireren. Dit met het doel om de grootste problemen van de aarde op te lossen: de noodsituaties waarmee onze natuurlijke wereld wordt geconfronteerd”, staat er in de officiële aankondiging op Instagram. Die bestaat uit een filmpje, ingesproken door de legendarische vertelstem van Sir David Attenborough en ondertiteld in zeven talen.

 

 

Hoe alles concreet in zijn werk zal gaan? Vanaf 2021 tot 2030 zullen er jaarlijks vijf winnaars van de prestigieuze prijs worden gekozen. Tegen het einde van het volgende decennium hopen de prins en zijn team om minstens vijftig oplossingen gevonden te hebben om de grootste problemen opgelost te krijgen. De uitreiking van de nieuwe prijs zal elk jaar in een verschillende stad plaatsvinden. “Iedereen die een substantiële ontwikkeling of bijdrage levert aan het oplossen van onze milieu-uitdagingen”, informeert de site van de Earthshot Prize.

In de nacht van maandag op dinsdag werd vaag gedaan over de “grote aankondiging”, waardoor de miljoenen volgers van het koninklijke paar begonnen te speculeren. “Blijf hangen voor onze eerste aankondiging van 2020”, stond er te lezen naast een symbool van een wereldbol. Sommige fans waren ervan overtuigd dat de prins en zijn vrouw een vierde kindje verwachtten.

 

 

bekijk ook

Kate Middleton schittert in een prachtige jurk op Royal Variety Performance

“Je voelt een pijn die niet te beschrijven is”, Prins William open over dood Diana in nieuwe docu

Opmerkelijk: prins William en Kate leren schapen scheren op boerderij 

Door vwh