KMI stelt code geel in voor gladde wegen en mist tijdens oudejaarsnacht: “Vier goed, maar wees voorzichtig”

Foto: shutterstock

Moet u de weg nog op met oudejaarsnacht? Let dan op, want er is kans op gladde wegen en mist, zo waarschuwt het KMI. Voor mist geldt nog tot woensdagochtend 9 uur code geel. “Vier goed, maar wees voorzichtig”, waarschuwt ook het Agentschap Wegen en Verkeer.

Er is ook een code geel voor gladheid, maar die geldt alleen in het zuiden van het land. “Op oudejaarsnacht komen er hier en daar rijmplekken voor, vooral ten zuiden van Samber en Maas”, zo luidt het. Voor mist geldt de waarschuwing voor het hele land. “Op oudejaarsnacht komen nevel en soms dichte en aanvriezende mist op veel plaatsen voor met kans op rijmplekken.”

Ook het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor gladde wegen. “Ook op oudjaar staan de strooidiensten paraat”, zo luidt het. “Vier goed, maar wees voorzichtig.”

Tijdens oudejaarsavond en -nacht blijft het droog en wisselen plaatselijke opklaringen en lage wolkenvelden elkaar af, zo meldt het KMI nog. Plaatselijk kunnen nevel of (aanvriezende) mistbanken gevormd worden. Ook is het lokaal opletten voor rijm. De minima schommelen op de meeste plaatsen rond of net boven het vriespunt, afhankelijk van de opklaringen is het wat kouder of minder koud. De wind is zwak of in de Ardennen soms matig en ruimt van oostelijke naar zuidoostelijke richtingen.

Op nieuwjaarsdag verwachten we aanvankelijk bewolkt en droog weer, met in de loop van de dag mogelijk wat meer opklaringen, vooral in de Ardennen. Op het eind van de namiddag wordt het opnieuw betrokken vanuit het westen. De maxima liggen tussen 3 en 6 graden bij een zwak tot matige wind uit zuidoost tot zuid.

Woensdagavond en -nacht wordt het wisselend tot vaak zwaarbewolkt. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De minima liggen tussen -3 graden in de Hoge Ardennen en +3 graden in het westen. De wind neemt toe naar overwegend matig uit zuidelijke richtingen.

Door mtm
TOP 10 MEEST GELEZEN