Sven Ornelis ontsnapt nipt aan ongeval op oudejaarsavond: “Grootste nachtmerrie om iemand aan te rijden, nu gebeurde het nét niet”

© ISOPIX

“Het nieuwe jaar was bijna op een afschuwelijke manier begonnen voor mij.” Zo begint Ornelis zijn relaas van een woelige nacht. Hij moest vannacht draaien op enkele nieuwjaarsfeestjes, en in Oostende ging het bijna fout. Ornelis kon er maar net een aanrijding vermijden en roept nu op om voorzichtig te zijn in het verkeer.

nkdr

Hij had niet gedronken, was geconcentreerd op de weg en op de benevelde fietsers en voetgangers die hij moest kruisen, maar toch had het geen haar gescheeld of Sven Ornelis had vannacht iemand aangereden. Dat deelt de dj en presentator zelf mee op zijn blog wouldbechef.be.

“Ik kijk altijd al ontzettend uit wanneer ik na mijn dj’en vertrek”, schrijft Ornelis. “Mensen komen de feesttent of club uit, hebben gefeest, zijn uitgelaten of dronken, fietsen soms zonder licht aan of vergeten dat ook voor wandelaars ’s nachts rode lichten gewoon gelden. Het is mijn grootste nachtmerrie dat ik ooit na een dj-set iemand zou aanrijden. En vroeg deze morgen, rond halfzes, is het dus net niet gebeurd.”

Een duidelijk dronken man viel vlak voor de wagen van Ornelis van de stoep. “Alsof z’n benen lucifers waren die knakten, of pudding. Ik besefte dat hij geluk had. Ik had het zien gebeuren vanuit een ooghoek, want ik hield tegelijkertijd aan de andere kant van de weg ook enkele zwalpende feestvierders in de gaten.” Ornelis kon nog net op tijd stoppen.

Geen gewonden dus, maar de schrik zat er goed in. “Even stond mijn hart stil.” Daarom drukt hij al zijn lezers op het hart om uit te kijken als ze drinken en zich in het verkeer begeven. "Ook al rij je niet. Ook al wandel je. Of waggel je. Wees toch voorzichtig. Want hoe triest zou het zijn om jouw jaar te starten met zo’n onnozel maar afschuwelijk ongeval. Voor jezelf, maar ook voor de chauffeur die je aan zou rijden.”

Aangeboden door onze partners