Een minder gelukkig nieuwjaar in ‘Thuis’ voor Frederieke

Foto: VRT

Ook in de soapwereld van ‘Familie’ en ‘Thuis’ werd het nieuwe jaar knallend ingezet. Alleen was het niet voor iedereen een goede start van 2020. Een ‘Thuis’-personage werd zelfs brutaal de dood ingejaagd.

Terwijl Lowie in Thuis worstelt met zijn schuldgevoel tegenover zijn lief Olivia na zijn misstap met barvrouw Frederieke, is er in Bar Madame een gemaskerd feestje aan de gang om het nieuwe jaar te vieren. Er wordt gedanst, gedronken en gefeest. Alleen eindigt het voor één personage in mineur in het opberghok van de bar. Een worsteling tussen iemand verkleed in een panterkostuum en iemand met Salvador Dalí-masker loopt verkeerd af. De persoon in het panterkostuum valt roerloos op de grond.

Heerst er na oudejaarsavond nog twijfel over wie het slachtoffer was – Thilly of toch Frederieke die toevallig dezelfde onesie aanhadden – dan hebben de kijkers daar woensdagavond een antwoord op gekregen. Het is Frederieke. Nu kan het gissen naar de dader beginnen. Is het de jaloerse Adil die zich in een vlaag van verstandsverbijstering niet meer kon beheersen? Of is het Jasper die zich na de gebeurtenissen met Thilly wil wreken, maar zich schromelijk vergiste? De antwoorden komen in de volgende afleveringen.

LEES OOK:Sopraan wordt cafébazin in ‘Thuis’: “Tussen al die iconen van de Vlaamse televisie staan, fantastisch!”

Met de moord op Frederieke zit de gastrol van sopraan Eva Vanduren (26) erop, die op 10 december pas haar intrede in Vlaanderens populairste soap maakte. In die korte periode heeft ze wel de wereld van Thuis op zijn grondvesten doen daveren. Ze bezorgde Angèle een job als barvrouw, zorgde weer voor liefdeskriebels bij Adil, beleefde een stomende vrijpartij in het berghok met Lowie en werd uiteindelijk vermoord. Als gastrol kan dat wel tellen.

Door Eva De Poorter
TOP 10 MEEST GELEZEN