Fanny neemt afscheid: Campenaerts vertrokken naar Namibië

Campenaerts en Lecluyse: twee maanden van elkaar gescheiden. Foto: Instagram.

Voor Victor Campenaerts zitten de feestdagen erop. De werelduurrecordhouder is donderdag vertrokken naar Namibië om er een tweetal maanden zijn seizoen voor te bereiden. “Er zal geen dag voorbijgaan dat ik niet aan je denk”, zwaait vriendin Fanny Lecluyse hem uit op Instagram.

Geen zes, wel acht of zelfs negen weken zal Victor Campenaerts in Namibië verblijven. De tijdrijder bereidde in het Afrikaanse land ook al zijn geslaagde werelduurrecordpoging voor en trekt nu opnieuw naar de buurt rond hoofdstad Windhoek om er zich op spartaanse wijze voor te bereiden op het seizoen 2020 waarin hij onder meer mikt op olympisch goud in de tijdrit in Tokio.

“Genieten van de laatste dagen samen was belangrijk voor me”, wuifde vriendin en zwemster Fanny Lecluyse haar vriend uit op Instagram. “Het is nog onduidelijke wanneer we elkaar precies terugzien, afhankelijk van de wedstrijd die er volgt. Maar één ding is zeker: er zal geen dag voorbijgaan dat ik niet aan je denk. Train ze, ik zal je zo hard missen.” Campenaerts zal overigens trainen in een nieuw shirt: het gekende Lotto-tenue ruilde hij op 1 januari in voor dat van NTT, de opvolger van Team Dimension Data.

LEES OOK.Onze journalist bezocht Victor Campenaerts bij zijn voorbereiding op het werelduurrecord: “Giraffen, zebra-cobra’s en schorpioenen”

Door Guillaume Maebe
AANGERADEN