Aanhouding Steve Bakelmans met twee maanden verlengd door raadkamer

Bron © Belga

Foto: rr

Antwerpen -

Steve Bakelmans (39), die studente Julie Van Espen (23) heeft gedood, is donderdag opnieuw voor de raadkamer in Antwerpen verschenen. Zijn aanhouding werd met twee maanden verlengd. Dat werd vernomen bij het parket.

Julie Van Espen verdween op 4 mei 2019. De studente uit Schilde was thuis met de fiets vertrokken richting Antwerpen, waar ze met vriendinnen had afgesproken, maar kwam daar nooit aan. Een dag later werd bebloede kledij en de fietsmand van Julie teruggevonden in de omgeving van het Albertkanaal, waar haar gsm-signaal voor het laatst werd opgevangen.

Op camerabeelden in de buurt was een man met haar fietsmand te zien. Hij werd geïdentificeerd als Steve Bakelmans en kon op 6 mei gearresteerd worden. Diezelfde dag werd ook het lichaam van de studente uit het Albertkanaal in Merksem gehaald. Bakelmans bekende dat hij Julie gedood had, omdat ze zich hevig verzet had toen hij haar wilde verkrachten.

De dertiger werd al meermaals veroordeeld, onder meer voor verkrachting. Hij was op vrije voeten in afwachting van een tweede verkrachtingszaak die nog voor het hof van beroep moest komen. De behandeling van het dossier liet echter lang op zich wachten.

De Hoge Raad voor de Justitie stelde een onderzoek in en stelde verschillende “disfuncties” vast, zowel in eerste aanleg als bij het hof van beroep. Bakelmans werd voor de verkrachting uiteindelijk veroordeeld tot vijf jaar cel en tien jaar terbeschikkingstelling, maar toen was het voor Julie Van Espen te laat.

Door jtp
AANGERADEN