Zacht, maar regenachtig

Bron © BELGA

Foto: John Maenhout

Het is vrijdag zwaarbewolkt en betrokken met perioden van regen of motregen. Het wordt zacht met maxima van 5 graden in de Hoge Ardennen en tot 10 à 11 graden aan zee. De matige tot lokaal vrij krachtige wind uit zuidwest draait in de loop van de namiddag naar noordwest tot west, meldt het KMI.

‘s Nachts regent het eerst nog in het centrum en het zuidoosten van het land maar vanaf het noordwesten wordt het uiteindelijk overal droog met opklaringen en wolkenvelden. In Hoog-België blijft het echter zwaarbewolkt met laaghangende bewolking die het zicht kan belemmeren op de hoogten. De minima liggen tussen 1 graad in Hoog-België en 6 graden aan de kust.

Zaterdag bepaalt een licht onstabiele maritieme luchtmassa ons weerbeeld. Deze luchtsoort wordt aangevoerd tussen een hogedrukgebied ten westen van Frankrijk en een depressie boven Scandinavië. Wolkenvelden en opklaringen wisselen elkaar af. Vooral in het noorden en noordoosten kunnen er plaatselijke buien vallen, elders blijft het nagenoeg droog. De maxima liggen tussen 2 à 3 graden in de Hoge Venen en 7 à 8 graden in Laag-België. Er staat een matige en aan zee vrij krachtige wind uit westelijke tot noordwestelijke richtingen.

Zondag stabiliseert het hogedrukgebied boven Frankrijk onze atmosfeer. We krijgen rustig en droog weer met soms enkele opklaringen. De maxima liggen rond 2 à 3 graden in de Ardense hoogten en rond 6 à 7 graden in Laag-België. De wind waait zwak tot matig uit het zuidwesten.

TOP 10 MEEST GELEZEN