Transfer naar Mitchelton-Scott gaat niet door: contract Sofie De Vuyst wordt geschorst na positieve test

Bron © BELGA

Sofie De Vuyst, hier met partner Bart De Clercq. Foto: GEERT TRESIGNIE

Sofie De Vuyst (32) mag haar transfer naar het Australische topteam Mitchelton-Scott (voorlopig) vergeten. Op de teamwebsite bevestigt de ploeg dat het contract van de renster is geschorst en haar naam uit de UCI-registratie is verwijderd.

De 32-jarige De Vuyst testte in september bij een controle buiten competitie positief op exogene steroïden. Ze werd daarna door haar Nederlandse team Parkhotel Valkenburg op non-actief geplaatst. De Vuyst had op dat moment al een contract bij Mitchelton-Scott ondertekend, maar die overgang staat nu dus op de helling.

LEES OOK.Sofie De Vuyst blijft in het ongewisse: “Niets erger dan moeten bewijzen dat je iets niet hebt gedaan”

Transfer naar Mitchelton-Scott gaat niet door: contract Sofie De Vuyst wordt geschorst na positieve test
De Vuyst won in 2019 de Brabantse Pijl. Foto: GEERT TRESIGNIE

“Vanwege een vermeende inbreuk op het antidopingbeleid en de gedragscode binnen het team, en in afwachting van de uitkomst van het lopende onderzoek, is het contract van Sofie De Vuyst geschorst en haar naam verwijderd uit de UCI-registratie”, zo luidt het. De laureate van de Brabantse Pijl zegt onschuldig te zijn en vroeg intussen een analyse van het B-staal aan.

LEES OOK. Het vervuilde voedingssupplement: slap excuus voor doping of pijnlijke realiteit? “Producten uit Azië of het Oostblok, dat blijft Russische roulette”

AANGERADEN