TreinTramBus kwaad na zoveelste staking De Lijn: “Minister moet ingrijpen”

© Photo News

Minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) moet ingrijpen bij De Lijn. Dat zegt reizigersvereniging TreinTramBus. “We verwachten dat ze zowel het vervoerbedrijf als de vakbonden duidelijk maakt dat het roer moet worden omgegooid.”

Er is al de hele week hinder voor de reiziger door een vakbondsactie van de socialistische bond ACOD. Een staking bij de dispatching heeft als gevolg dat er vrijdag haast geen bussen of trams rijden in de provincie Antwerpen.

TreinTramBus klaagt aan dat het voor de reiziger helemaal niet duidelijk was welke bussen en trams deze week wel of niet zouden rijden. “Dat ligt enerzijds aan de socialistische vakbond, die zich met een vage stakingsaanzegging probeert in te dekken. Anderzijds slaagt De Lijn er opnieuw niet in om haar reizigers adequaat en betrouwbaar te informeren.”

“Dit moet stoppen”, zegt TreinTramBus-voorzitter Stefan Stynen. “Wij bemoeien ons niet met de relatie tussen de werkgevers en de werknemers bij De Lijn. Maar we zijn het meer dan beu dat de reizigers steeds weer de pineut zijn.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten