Nieuwe liefde in wielerland: Cameron Vandenbroucke en Tim Merlier zijn een koppel

Cameron Vandenbroucke en Tim Merlier: voortaan een koppel.

Er bloeit wat in wielerland: Belgisch kampioen Tim Merlier vormt een koppel met Cameron Vandenbroucke, de dochter van wijlen Frank Vandenbroucke. “Dat zij ook koerst, zie ik net als een voordeel”, zegt Merlier.

Ontkennen deed hij het niet, maar de 27-jarige Merlier repliceerde vorige week nog met “ge zult er binnenkort meer van horen” toen hem gevraagd werd naar zijn prille relatie met Cameron Vandenbroucke, 20 jaar oud. Wel, die ‘binnenkort’ bleek vrijdag te zijn tijdens de voorstelling van Alpecin-Fenix, de opvolger van Corendon-Circus, waar Merlier voor uitkomt.

Geen platgelopen mobilhome

“We zijn een koppel”, bevestigde de Belgische kampioen op de weg. “Vorig jaar hebben we elkaar in het hotel voor het BK veldrijden (Van der Valk in Nazareth, nvdr.) een eerste keer gezien en op de cross in Ardooie in oktober kwamen we elkaar nog eens tegen. Nadien is alles beginnen groeien en is het redelijk snel gegaan.” De vonk sloeg over tussen de twee wielrenners. Merlier is wel al voltijds prof, Vandenbroucke combineert haar profcarrière bij Lotto Soudal Ladies nog met hogere studies. “Ze zeggen dat twee renners die samen een relatie hebben niet evident is, maar bij ons gaat alles voorlopig goed. Ik heb ook niet het gevoel dat ik nu anders naar het crossen kijk. Cameron loopt niet de hele tijd mijn mobilhome af, ze laat me op de juiste momenten met rust. (glimlacht) Ik zie het eigenlijk als een voordeel dat ze zelf ook koerst.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Ruddervoorde SuperPrestige

Een bericht gedeeld door Cameron VDB (@vdbcameron) op

Filmpjes kijken van Frank

Wat wel zal veranderen: het BV-schap van Merlier. De sprinter was al bekend dankzij de Belgische titel op de weg die hij vorige zomer behaalde in Gent, een relatie met de dochter van Frank Vandenbroucke zet je nog wat meer in de spotlights. “Ik heb er nog niet bij stilgestaan, maar dat zal inderdaad wel wat veranderen”, zegt Merlier. “Frank was een publiekslieveling, ook bij vele jonge renners. Een vriend van mij, Lander, was vroeger een grote fan van hem. Telkens ik bij hem thuis kwam, keken we naar filmpjes van Vandenbroucke. Maar goed, dat was toen. Cameron en ik zijn gelukkig. Dat is wat nu telt.”

Door Guy Van den Langenbergh en Hugo Coorevits
AANGERADEN