Ex-Anderlechtspits Onyekuru moet Galatasaray uit het slop halen

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Galatasaray kan tot het einde van het seizoen rekenen op de diensten van aanvaller Henry Onyekuru. De Turkse topclub nam Onyekuru, die vorig seizoen ook al op huurbasis uitkwam voor Galatasaray en toen een groot aandeel had in de 22e landstitel van de hoofdstedelingen, voorlopig over van Monaco. De 22-jarige Nigeriaan is een oude bekende van de Jupiler Pro League en verdedigde in ons land de kleuren van Eupen (2015-2017) en Anderlecht (2017-2018).

Monaco nam Onyekuru vorige zomer voor om en bij de zeventien miljoen euro over van Premier League-club Everton. Bij de Toffees kon de aanvaller nooit doorbreken. Everton plukte hem in de zomer van 2017 weg bij Eupen - waar hij net co-topschutter van de Jupiler Pro League was geworden - maar leende hem vervolgens uit aan Anderlecht en Galatasaray. Bij de topclub uit Istanboel was hij vorig seizoen goed voor veertien doelpunten in 35 wedstrijden.

Bij Monaco beleefde Onyekuru het voorbije najaar een moeilijke periode. Hij kwam - mede door blessureleed - slechts tot vier officiële duels voor de Monegasken. Zijn laatste optreden dateert er al van eind september.

Galatasaray, dat vierde en laatste werd in de poule van Club Brugge in de Champions League, is momenteel pas zevende in de Turkse Süper Lig. Naast Onyekuru trok de club vrijdagavond ook de Braziliaanse verdediger Marcelo Saracchi (RB Leipzig) op huurbasis aan. Club Brugge hoopt het overbodige en gehuurde zorgenkind Diagne ook nog vroegtijdig terug te kunnen sturen naar Istanboel.

Ex-Anderlechtspits Onyekuru moet Galatasaray uit het slop halen
Foto: Anadolu Agency
AANGERADEN