Eén volgt de laatste schooldagen van Anuna

Honderd dagen in het spoor van tien opvallende jongeren tijdens hun laatste maanden op de middelbare school: dat was het vertrekpunt van het nieuwe Eén-programma 100 dagen. Wisten de makers veel dat één van die tieners zou uitgroeien tot een klimaatactivist die vandaag aan de andere kant van de wereld protest voert?

Anuna De Wever vertoeft in het Amazonewoud, maar was een jaar geleden ‘gewoon’ een leerlinge Humane Wetenschappen aan het Koninklijk Atheneum van Mortsel. De camera’s volgen haar van de schoolbanken naar de protestmarsen in Brussel, en zien hoe ook zij te maken krijgt met onzekerheid en soms eens een slechte dag. “Ik heb meegedaan aan 100 dagen omdat ik geloof in de kracht van jongeren om de wereld te veranderen”, zegt Anuna De Wever. “Er is enorm veel mis met de wereld, en dat moet worden aangepakt door de nieuwe generatie. Ik hoop vooral dat mijn verhaal andere jongeren inspireert om hetzelfde te doen.”

LEES OOK. Anuna De Wever keert na drie maanden terug … met een vrachtschip: “Die schepen varen sowieso” (+)

Naast De Wever komen ook negen andere jongeren aan bod. Zo is er Sarah, die na het middelbaar in Amerika rechten wil studeren aan de beroemde universiteit van Harvard. En Zion, die al twee jaar in een rolstoel zit en dolgraag een lief wilt vinden. In de eerste aflevering maken we kennis met Beau, die net als zijn hele gezin gaat voor een carrière in het Belgische leger, en Hannes, een depressieve jongen die thuisonderwijs volgt zodat hij zich kan focussen op zijn herstel.

100 dagen

Eén, 21.30 uur

Door dvg
AANGERADEN