Twee Fransen gevat met drugs na achtervolging en crash in Hoogstraten

Bron © gva, belga

Foto: BFM

Hoogstraten -

In Hoogstraten zijn in de nacht van zondag op maandag twee Fransen opgepakt nadat ze met hun wagen waren gecrasht in de transportzone vlak bij de E19, na een achtervolging die kort voordien was begonnen in Nederland. Dat zegt de lokale politie van de zone Noorderkempen. In het voertuig werd een aanzienlijke hoeveelheid drugs gevonden.

Het voertuig met Franse nummerplaat kwam zondagavond even voor middernacht op de radar van de Nederlandse politie omdat de bestuurder al twee keer had getankt zonder te betalen. Op basis van een hit van een ANPR-camera kon de politie de achtervolging inzetten. “Die achtervolging heeft eigenlijk maar drie minuten geduurd, want even voorbij de grens in de Europastraat in Hoogstraten is de wagen tegen een betonnen muur gereden in een bocht”, zegt Els Dellafaille van de politiezone Noorderkempen. “Als bij wonder waren de twee inzittenden niet gewond.”

In de wagen werd 220 gram cannabis gevonden, naast kleine hoeveelheden cocaïne en heroïne en drie verboden wapens: een vuurwapen, pepperspray en een mes. De twee verdachten zullen allicht later op maandag worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Door inke
TOP 10 MEEST GELEZEN