Abonnee worden? Kies je leesformule

Strafpleiters over hoe ‘De Twaalf’ minder fictie is dan je denkt: “Ik bezocht hem in de gevangenis en zei: ‘Je hebt het wel gedaan, hè’”

Strafpleiters over hoe ‘De Twaalf’ minder fictie is dan je denkt: “Ik bezocht hem in de gevangenis en zei: ‘Je hebt het wel gedaan, hè’”

Het verhaal van Frie was fictie, dat van de belogen advocaat niet Foto: Eén

Spoiler alert: tien afleveringen lang beloog Frie Palmers in De Twaalf alles en iedereen. Ze was dan toch schuldig aan de moord op haar vriendin en haar dochter. Op tv natuurlijk, want de reeks is fictie, Frie bestaat niet, haar dode dochter ook niet, maar bedrogen advocaten wel, zo blijkt. “Ik hield in die ene zaak de assisenjury stellig voor dat mijn cliënt grotendeels onschuldig was, kreeg getuigen zelfs aan het twijfelen”, vertelt meester Jan De Man. “Met een lichtere straf als resultaat. En toen bleek dat ik was beetgenomen door mijn cliënt. Sinds die dag weet ik dat je ook als advocaat in strafzaken zelden de volledige waarheid kent.”

Kris Vincke, strafpleiter
Mensen denken vaak dat advocaten altijd de waarheid kennen, dat hun cliënt hen altijd alles vertelt. Dat is dus niet zo en daar moet je je als advocaat altijd bewust van zijn

Voor wie de afgelopen zondagen niet naar Eén zapte voor De Twaalf eerst snel een resumé. Frie Palmers werd door haar ex niet alleen beticht van de moord op hun dochtertje, maar ook op haar beste vriendin ...

AANGERADEN
Meest recent