Jan Bakelants heeft zijn ploeg voor 2020 te pakken met Circus-Wanty Gobert-Tormans: “Ik kan de toprenner in mezelf heruitvinden”

Foto: Circus-Wanty Gobert-Tormans

Jan Bakelants verdedigt in 2020 de kleuren van Circus-Wanty Gobert-Tormans. De procontinentale formatie maakte zijn komst maandag bekend.

Bakelants (33) zag zijn contract bij Team Sunweb eind 2019 aflopen en zat nog zonder nieuwe werkgever. Bij Circus-Wanty Gobert-Tormans moet hij met zijn ervaring de jongeren bijstaan en mag hij zijn eigen kans gaan op heuvelachtige parcoursen, zo luidt het.

“Circus - Wanty Gobert - Tormans is voor mij een perfect fit!”, aldus Bakelants. “Ik kan de toprenner in mezelf opnieuw heruitvinden in deze omgeving waarin een agressieve koersstijl graag gezien wordt. De uitdagende wedstrijdkalender met een uitgebreid World Tour programma deed me lonken naar dit Belgische Pro Team. Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring door te geven aan mijn nieuwe ploegmaten en te presteren in de Ronde van Catalonië en de Waalse klassiekers. Mijn motivatie is groot om er snel in te vliegen en deel uit te maken van het teamsucces!”

“Tijdens de gesprekken die we sinds oktober voerden, voelde ik zijn grote motivatie”, reageert sportdirecteur Hilaire Van der Schueren. “We geloven sterk in zijn meerwaarde om onze jonge neopreofs in het profpeloton wegwijs te maken en om onze oudere garde in de klassiekers en hopelijk de Tour de France bij te staan!”

Manager Jean-François Bourlart is in zijn nopjes. “We hebben lang nagedacht, maar we kunnen een groot renner als Jan Bakelants, ritwinnaar en drager van de gele trui in de Ronde van Frankrijk, niet zonder ploeg laten. Hij heeft getoond dat hij na zijn zware valpartij op een goed niveau teruggekomen is en zal bij Circus - Wanty Gobert - Tormans een pak wedstrijden die hem liggen kunnen rijden. Hij wordt een belangrijke pion om uit te spelen in de World Tour wedstrijden in dewelke we deelnemen en in de jacht op UCI punten.”

Jan Bakelants heeft zijn ploeg voor 2020 te pakken met Circus-Wanty Gobert-Tormans: “Ik kan de toprenner in mezelf heruitvinden”
Foto: Photo News

Lange zoektocht

Tijdens zijn professionele parcours dat in 2009 begon, won Bakelants onder andere een rit in de Ronde van Frankrijk in 2013, in Corsica, en droeg hij de gele trui. Hij was eveneens de beste in de Grote Prijs van Wallonië (2013), een rit in het Critérium du Dauphiné (2014) en de rondes van Piémont en Emilie (2015). Bakelants, die vier keer in de top 25 van de Ronde van Frankrijk eindigde, hoopt de wegen van deze grote ronde deze zomer opnieuw te berijden.

Eind december deed Bakelants nog een oproep in onze krant. “Ik hoop op een echte kans”, zei hij toen. “De ‘return on investment’ zal heel groot zijn. De voorbije twee jaar reed ik in een rol waarin het niet simpel was om mezelf te tonen. Maar dan nog mag ik zeggen dat ik veel beter was dan veel andere renners die wél makkelijk onderdak vonden. Dat is geen grootspraak, denk ik. Ik ben ervan overtuigd dat ik voor veel teams een ontbrekende schakel kan zijn.”

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN
Meest recent