Kobe Ilsen: “Ik ben op de motorkap gaan zitten en ben beginnen te huilen”

Bron © Dag Allemaal

Foto: Kris Van Exel

Kobe Ilsen is bang om eenzaam te sterven. Dat verklaart de 38-jarige presentator deze week in Dag Allemaal. Een straffe uitspraak van iemand die een succesvolle carrière aan het uitbouwen is. “Dat is een momentopname. Stel dat ik nooit trouw of kinderen krijg? Waar sta ik dan na mijn pensioen?”

“Ik treed af en toe in dialoog met mezelf”, getuigt Ilsen. “Dan denk ik na over wat me gelukkig en wat me ongelukkig maakt. Daardoor zijn er momenten geweest waarop ik mezelf tegenkwam. Een paar jaar geleden had ik iemand leren kennen en we hadden het heel tof samen. Maar die relatie is nogal pijnlijk geëindigd, ook al omdat ik toen zelf fouten heb gemaakt. Toen ben ik naar Los Angeles gevlogen, heb ik een auto gehuurd en ben ik beginnen te rijden. Door de woestijn, langs de Grand Canyon, helemaal op m’n eentje, drie weken aan een stuk.”

Volgens Ilsen waren vooral de eerste tien dagen van zijn trip verschrikkelijk. “Ik zat alleen in de auto, alleen op restaurant, alleen in de cinema. Ik ging alleen slapen en werd alleen wakker. Op een bepaald moment reed ik verloren in Death Valley. Ik heb de auto dan langs de kant gezet, ik ben op de motorkap gaan zitten en ik ben beginnen te huilen. Mijn jachtig leven, de stress van elke dag, de mensen die mij gekwetst hadden of die ik pijn had gedaan: ik heb al die emoties achterlaten in de woestijn. Achteraf was het alsof er een blok beton van mijn borstkas was gevallen: ik kon weer ademen.”

bekijk ook

Kobe Ilsen en Viktor Verhulst bouwen (serieus) feestje op Tomorrowland Winter

Achter de schermen met ‘Kobe Ilsen’ op Hasseltse ‘Night of the Proms’

Door mtm
AANGERADEN