Complete miskoop zet vraagtekens bij het succes van toptalent Erling Haaland

Bron © BELGA

Dabbur in zijn periode bij Salzburg. Foto: Photo News

Bundesliga-club TSG Hoffenheim heeft dinsdag aanvallende versterking voorgesteld met Munas Dabbur. De 27-jarige Israëliër komt voor 14 miljoen euro over van Sevilla en ondertekende bij Hoffenheim een overeenkomst tot medio 2024. Dabbur sluit meteen aan bij het trainingskamp van de ploeg in Marbella.

Voor de centrumspits komt zo een einde aan een teleurstellende passage bij Sevilla. De Andalusiërs telden afgelopen zomer nog 17 miljoen euro voor Dabbur neer bij RB Salzburg, waar hij tweemaal topschutter van Oostenrijk werd en 72 treffers in 128 duels produceerde. Maar in Spanje lukte het nooit echt om een basisplaats af te dwingen. De Israëliër kwam slechts negen keer in actie voor de roodhemden, waarin hij drie keer scoorde.

Met Hoffenheim strijdt Dabbur de komende maanden voor een Europees ticket in Duitsland. Het team van coach Alfred Schreuder staat momenteel zevende in de Bundesliga, op één puntje van nummer zes Bayer Leverkusen, dat op de laatste Europese plaats staat. Hoffenheim opent de terugronde op 18 januari met een thuismatch tegen Eintracht Frankfurt.

De kleine afgang van Dabbur zet wel vraagtekens bij het succes van Erling Haaland bij Salzburg. De Noorse spits van 19 jaar scoorde dit seizoen 28 doelpunten in 22 optredens, waarvan acht in de Champions League, en vertrok deze winter voor 20 miljoen euro naar Dortmund. Hopelijk voor de club van Axel Witsel wordt het avontuur van Haaland geen nachtmerrie zoals dat van Dabbur.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN