Supertalent Pauline Ferrand-Prévot opnieuw getroffen door brute pech: “Het is minder ernstig, maar operatie is noodzakelijk”

Foto: Bartek Wolinski / Red Bull Conte

Brute pech voor Pauline Ferrand-Prévot. De 27-jarige Française moet onder het mes door een vernauwde liesslagader. Voor de tweede keer want de vrouw die wereldkampioen werd op de weg (2014), in het veld (2015) en op de mountainbike (2015, 2019) moest de fiets eerder al eens maandenlang aan de kant laten met eenzelfde blessure.

Op haar Instagram-pagina deelde het supertalent in de trend van Mathieu van der Poel de slechte boodschap mee aan haar fans. “Sinds twee weken, toen ik weer ben beginnen veldrijden, heb ik opnieuw een abnormaal gevoel in mijn linkerbeen”, klinkt het. “Na onderzoek is gebleken dat er een nieuwe vernauwing zit. In hetzelfde been als vorig jaar, maar niet op exact dezelfde plaats. Vrijdag ga ik onder het mes.”

Pech, pech, pech

Ferrand-Prévot zei eind december het wegwielrennen vaarwel om zich meer te kunnen concentreren op het veldrijden en het mountainbiken. “Ik zeg niet dat ik nooit nog op de weg zal rijden maar het is sowieso niet mijn favoriete discipline. De sfeer is anders waardoor ik er minder van geniet. Het wegwielrennen ligt me gewoon minder”, klonk het toen.

Na haar wereldtitels in het veld in Tabor, de weg in Ponferrada en het mountainbiken in Andorra volgde vooral pech voor de Française. Onder meer met een gecompliceerde scheenbeenbreuk als één van de pijnlijke dieptepunten. Ook een vernauwing van een belangrijke ader zorgde ervoor dat ze enkele jaren haar normale niveau niet bereikte. In het Canadse Mount Saint-Anne werd ze in 2019 echter opnieuw wereldkampioen mountainbike.

“En ik ontken niet dat ik droom van een olympische medaille, zowat het enige wat nog ontbreekt in mijn palmares”, aldus Ferrand-Prévot, die haar voorbereiding op Tokio 2020 nu dus serieus ziet mislopen. Dat andere doel, het WK veldrijden, lijkt zelfs definitief passé.

Supertalent Pauline Ferrand-Prévot opnieuw getroffen door brute pech: “Het is minder ernstig, maar operatie is noodzakelijk”
Foto: ISOSPORT/Claessen
Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN