Deceuninck - Quick-Step rekent Down Under op zijn nieuwe sprinter Sam Bennett

Bron © BELGA

Sam Bennett reed vorig jaar nog voor Bora Foto: Photo News

Deceuninck - Quick-Step wil in zijn eerste wedstrijd van het seizoen meteen scoren. De Belgische formatie trekt met zijn aanwinst Sam Bennett naar de Tour Down Under (WorldTour/21-26 januari). Drie van de zes etappes zullen daar waarschijnlijk op een massasprint uitdraaien en zijn dus spek voor de bek van de Ierse kampioen.

Bennett krijgt zijn vast leadout Shane Archbold met zich mee. De Nieuw-Zeelander kwam samen met zijn goede vriend Bennett over van BORA - hansgrohe. Met het Portugese talent Joao Almeida en de Italiaan Mattia Cattaneo zitten er nog twee nieuwkomers in de selectie. Dries Devenyns, Iljo Keisse en de Deen Michael Morkov maken het Wolfpack compleet. Dezelfde zeven renners rijden op 30 januari en 2 februari ook de Race Torquay (cat. 1.1) en de Cadel Evans Road Race (WorldTour).

Rik Van Slycke gaat als sportdirecteur mee naar Australië. “We staan te popelen om aan het nieuwe seizoen te beginnen. We hebben een sterk team en Bennett is erg gemotiveerd. Hij wil zo snel mogelijk een eerste overwinning in zijn nieuwe uitrusting. Hij heeft een ervaren team rond zich, dus zie ik het wel goed komen. Van een goed eindklassement kunnen we ook een doel maken, maar dat gaan we dag per dag bekijken.”

Door Maarten Delvaux
AANGERADEN